Expozitie personala Antonia Ionescu,  “HAPPINESS IS SIMPLE”

Celula de Artă, în parteneriat cu Palatul Bragadiru, deschide seria expozițiilor personale în acest spațiu cultural. Artista Antonia Ionescu, aflată la cea de-a doua expoziție personală, propune o reflecție asupra fericirii. Toți oamenii sunt în căutarea ei iar ce reprezintă fericirea vom afla împreună, la vernisajul de la Palatul Bragadiru, din Bucuresti, de pe 20 septembrie, începând cu ora 18:00.

„Mă uit în jurul meu și îi văd pe oameni căutând fericirea în diverse lucruri, acțiuni palpabile. Fac sacrificii, muncesc într-un sistem robotic, călătoresc, cumpără, toate din dorința de a fi fericiți. Și totuși, după ce le ating, tot nu sunt pe deplin fericiți, tot nu reușesc să atingă această stare pura. Deci fericirea este totuși o stare, nu o acțiune, nu un lucru? Si este o stare pe care o gasim inlauntrul nostru, nu inafara.

Și eu am fost prinsă în această capcană existențială până când, într-o zi în 2020, după îndelungi căutări, am înțeles. Pandemia mi-a dat posibilitatea unei introspecții îndelungate, timp pe care l-am petrecut foarte mult în natură. Și atunci am avut această epifanie: eram fericită că exist, că sunt acolo și mă pot bucura de acel loc. Eram în prezent și eram conștientă. Unul dintre locurile în care omul poate atinge acea stare este în mijlocul naturii într-adevăr. Nu trebuie să facă nimic: doar să fie prezent și va înțelege. Alții ajung la această concluzie prin ochii celor dragi. Se bucură că există și că pot împărtăși și împărți această stare cu ei. Deși fericirea in sine este simplă, drumul pană la a înțelege acest lucru este foarte lung și complicat.

Pentru voi ce este Fericirea?”

Expozitia se desfasoara intr-un cadru dedicat culturii suta la suta. Palatul Bragadiru a devenit in ultimii doi ani un loc in care se desfasoara saptamanal concerte de jazz, reprezentatii de teatru- Teatrul Godot- concerte de pian dar si expozitii permanente si lunare.

Vizitarea expozitiei se face cu programare si include si un tur al Palatului, in care veti cunoaste istoria locului: contact curator Ioana Vilcu, 0758978494.

Intrarea este libera