EURONEWS: Socialiștii, Scholz: „Populiştii fac campanie electorală împotriva unei Europe unite”

În cadrul unei conferințe PSE care a avut la București, cancelarul german a avertizat că posibila creștere a populiștilor în Parlamentul European ar pune Uniunea în pericol. „Ei distrug ceea ce am construit noi”, spune Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat sâmbătă asupra amenințărilor reprezentate de populiștii de dreapta, adresându-se unei reuniuni a partidelor europene de centru-stânga înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din iunie.

Scholz a sosit în capitala României, București, pentru o conferință a Partidului Socialiștilor Europeni, parte a grupului Socialiștilor și Democraților, al doilea ca mărime din parlament. În perioada 6-9 iunie, alegătorii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor fi chemați la urne.

Scholz: „Populiştii sunt gata să distrugă ceea ce am construit”

„Populiștii de dreapta fac campanie împotriva Europei noastre unite”, a spus liderul german în clădirea Parlamentului, care a găzduit conferința. „Sunt gata să distrugă ceea ce am construit pentru copii; alimentează sentimente împotriva refugiaților și minorităților”.

Sondajele indică o schimbare semnificativă spre dreapta la următoarele alegeri, şi este probabil ca grupul radical de dreapta Identitate și Democrație să câștigae suficiente locuri pentru a deveni al treilea grup ca mărime din legislatură, în principal în detrimentul Verzilor și al centriștilor, Grupul Renew Europe.

Scholz a spus că o Uniune prosperă capabilă să „ducă lucrurile la bun sfârșit” este „cel mai bun răspuns la populism și autocrați”. El a promis, de asemenea, că va continua să sprijine Ucraina, afirmând că aceasta este „cheia restabilirii păcii în Europa”.

https://it.euronews.com/2024/04/07/socialisti-scholz-populisti-fanno-campagna-elettorale-contro-leuropa-unita

Traducerea: Cătălina Păunel

EURONEWS (Italia) – 7 aprilie