2017. június 23

Brüsszelben folytatódik az Európai Tanács csúcstalálkozója

Pénteken Brüsszelben folytatódik az Európai Tanács ülése, amelyen gazdasági és kereskedelmi jellegű témák kerülnek teritékre. Ez alkalommal Klaus Iohannis államfő Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik. Az ülésen az európai vezetők ismételten megerősitik elkötelezettségüket a szabad kereskedelem és beruházási partnerség érvényesülésével szemben, azzal a feltétellel, hogy ebből kölcsönös haszon származzon mindenki számára. Ugyanakkor  megvizsgálják a kölcsönösségi viszony, valamint azon országokban megvalósitott beruházások monitorizálásának javitását, amelyek helytelen korlátokat állitanak az európai államokkal szemben.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.22)

Iohannis-Macron találkozó, Brüsszelben 

Eammanuel Macron francia elnökkel tartott találkozó után Klaus Iohannis államfő kijelentette, hogy a párizsi hatóságok nyitott magatartást tanusitanak Románia schengeni csatlakozása iránt. ”Franciaország nyitott álláspontra helyezkedik, de jelentős eredmény nem várható e téren a németországi választásokig és mindaddig, amig Hollandiában nincs kormány”, fűzte hozzá Iohannis. Mint megjegyezte, Emmanuel Macronnal megállapodott abban, hogy Románia és Franciaország együttműködik az európai struktúrák megőrzése érdekében. A találkozón az eurózónáról és a külföldre delegált dolgozókról is szó volt.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.23)

Az RMDSZ reméli, hogy mielőbb véget ér a politikai válság

Az RMDSZ szerint jó, ha Romániának politikailag vállalt kormánya lesz. “Reméljük, hogy mielőbb véget ér a politikai válság és az ország nem marad a nyári időszakban adminisztráció nélkül. Fontos, hogy ne kerüljön sor soha egy olyan hamis kérdéskörre, mellyel kapcsolatosan azt állitották, hogy az RMDSZ a nemzetérdek ellen fordult”, hangsúlyozta Korodi Attila RMDSZ-képviselő”.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.23)

Ingyenes táborozás a kedvezőtlen helyzetben lévő főiskolásoknak

A kedvezőtlen szociális helyzetben lévő főiskolások péntektől feliratkozhatnak a Romániai Egyetemisták Szervezeteinek Országos Szövetsége által szervező ingyenes táborozásra, azzal a feltétellel, hogy ne legyenek több, mint 35 évesek, valamint az, hogy nem vettek részt az idén a Turisztikai és Sportügyi Minisztérium által, az Országos Egyetemista Program révén, rendelkezésre bocsátott más táborokban. A tábort augusztus 25 és 30 között, Costinesti-n szervezik meg és az elszállásolás, étkezés és szállitás ingyenes. A főiskolások egész sor tevékenységen és kerekasztal megbeszélésen vesznek részt, amelyen megvitatják a kedvezőtlen helyzetben lévő fiatalok problémáit, amelyekkel a román oktatásban szembesülnek.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.23)