2019. május 20

New York-i nemzetközi bútorkiállitás

Több román bútorgyártó vállalat vesz részt a New Yorkban megrendezett nemzetközi bútorkiállitáson, amely vasárnap nyitotta meg kapuit. E rendezvényen Románia második alkalommal képviselteti magát.Több mint 70 országból csaknem ezer cég mutatja be termékeit. A szervezők mintegy 40 ezer látogatóra számitanak. A tavalyi amerikai kiállitáson részt vett román bútorgyártók csaknem egymillió dollár értékben kötöttek szerződéseket.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 05.20)

Román bortermelők vesznek részt a londoni borkiállitáson

Tizenegy román bortermelő és exportáló cég vesz részt a londoni borkiállitáson.A román cégek számára a tavaly Nagy Britannia jelentette a legnagyobb exportpiacot, ami tovább fokozza az idei esemény fontosságát. A kiállitáson számos borimportáló cég képviselői vannak jelen a Benelux államokból, Amerikából és a skandináv országokból, valamint több mint 14 ezer szakember. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 05.20)

Koszorúzás az Amerikai Hősök Emléknapja alkamából

Hétfőn, Sinaian katonai ceremóniát tartottak az Amerikai Hősök Emélknapja alkalmából és virágkoszorút helyeztek el a Románia területén elesett 378 amerikai katona emlékére. Az emlékünnepen részt vett Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete is, aki megemlitette, hogy az idén lesz Románia NATO-csatlakozásának 15. évfordulója. „Ma, tisztelettel adózunk a második világháború idején Románia területén életüket vesztett amerikai katonák önfeláldozása előtt és vállaljuk, hogy mindent megteszünk, hogy a legmagasabb szinten hozzájáruljunk a szabadság, az alapvető emberi jogok és a méltányos igazságszolgáltatás érvényesüléséhez”, hangsúlyozta a nagykövet. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 05.20)

Az Erasmus Plus Program segíti a fiatalokat, hogy megtalálják a kívánt életpályát

Az Erasmus Plus Program segíti a fiatalokat, hogy helytálljanak szakmai és magánéletükben, mig a programban részt vevő egyetemeknek, hogy megfeleljenek a munkaerőpiaci igényeknek. Az oktatási program hatását mérő tanulmány szerint az Erasmus Plus Program segiti az egyetemistákat, hogy megtalálják a kívánt életpályát. A program volt egyetemistáinak több mint 70%-a szerint a külföldön szerzett tapasztalatok segitségükre van, hogy tanulmányaikat az igényeknek megfelelően irányitsák.Az Európai Bizottság által készitett tanulmány rámutat, hogy a fiatalok legtöbbje (80%) a diplomaszerzéstől számított három hónapon belül elhelyezkedett.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 05.20)
Rozália Gănciulescu/rganciu